Privacy protocol

PRIVACY- EN COOKIEVERKLARING

Anita-S Baby-Care is een eenmanszaak van Anita Spiegels van de Ven

  • Bereikbaarheid

Post en vestigingsadres: Harpdreef 27: 4876 ZV Etten-Leur: KvK nr. 54179351 Zuidwest Nederland, BTW NR. NL 091012454B01
Telefoonnummer: 076-5034917 / 06-12020061, E-mailadres   Website: www.babycarebrabant.nl

  • In deze privacyverklaring informeer ik je hoe Anita-S Baby-Care persoonsgegevens verwerkt en gebruikt.
    Anita-S Baby-Care respecteert de privacy van alle klanten [en gebruikers van de website]. Ik draag er zorg voor dat de persoonlijke informatie, die jij mij verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Deze privacyverklaring is uitsluitend van toepassing op de diensten van Anita-S Baby-Care. Wees je er dus
    van bewust dat Anita-S Baby-Care niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van eventuele genoemde andere organisaties op de website van Anita-S Baby-Care.
  • PERSOONSGEGEVENS die Anita-S Baby-Care VERZAMELT
    Hieronder een overzicht van de persoonsgegevens die Anita-S Baby-Care verwerkt:
    – Jouw voor- en achternaam;
    – Jouw adresgegevens;
    – Jouw telefoonnummer;
    – Jouw e-mailadres;
    – Jouw IP-adres;
    – overige persoonsgegevens die je actief verstrekt

(bijvoorbeeld telefonisch, digitaal, in correspondentie, nieuwsbrief, aanvraag telefoongesprek, Whatsapp).
– Gegevens over jouw activiteiten op de website;
– Registratienummer;
– Bestelnummer;
– Bestelgegevens;
– Plaatsnaam; 2
– curriculum vitae; [etc.]
BIJZONDERE EN/OF GEVOELIGE PERSOONSGEGEVENS die Anita-S Baby-Care VERWERKT, Anita-S Baby-Care verwerkt geen bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens over bezoekers of klanten, tenzij dit bij wet is bepaald, deze gegevens actief door jou aan mij zijn verstrekt of jij hiervoor
uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven. De volgende bijzondere en/of gevoelige gegevens verwerk ik: – Anita Spiegels van de Ven; Anita-S Baby-Care heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online-activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat ik zonder die
toestemming persoonlijke gegevens heb verzameld over een minderjarige, neem dan contact met mij op via dan verwijder ik deze informatie.

  • MET WELK DOEL EN OP  BASIS VAN WELKE GRONDSLAG Anita-S Baby-Care PERSOONSGEGEVENS VERWERKT

Ik kan persoonsgegevens over je verwerken, doordat je gebruik maakt van de diensten van Anita-S Baby- Care en/of omdat je deze zelf (bijvoorbeeld door het invullen van het online contactformulier) aan Anita-S Baby-Care verstrekt.
De doelen van de gegevensverwerking met bijbehorende grondslagen zijn:

  • Doel Grondslag

1. Voor het afhandelen van jouw betaling; Omdat dit noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst

2. Voor het verzenden van een nieuwsbrief
en/of reclame, Omdat jij toestemming hiervoor hebt gegeven

3. Om contact met je te kunnen opnemen (telefonisch, schriftelijk, e-mail, Whatsapp), indien dit nodig is om de dienstverlening uit te kunnen voeren

Omdat dit noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst

4. Om je te informeren over nieuwe
vergelijkbare diensten of eventuele
wijzigingen van diensten Gerechtvaardigd belang

5. Je de mogelijkheid te bieden een account
aan te maken Omdat dit noodzakelijk is voor de uitvoering van
een overeenkomst

6. Om goederen en diensten bij je af te
leveren; Omdat dit noodzakelijk is voor de uitvoering van
een overeenkomst

7. . Anita-S Baby-Care verwerkt ook persoonsgegevens als ik hier wettelijk toe
verplicht ben, zoals gegevens die ik nodig heb voor de belastingaangifte

Voor het uitvoeren of naleven van een wettelijke verplichting

8. . Om te kunnen voldoen aan de belastingwetgeving

Op basis van een wettelijke plicht

GEAUTOMATISEERDE BESLUITVORMING

Ik neem besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Anita-S Baby-Care) tussen zit. Anita-S Baby-Care gebruikt de volgende computerprogramma’s of -systemen:
www.babycarebrabant.nl
Hierachter draait een programma die nodig is voor jou om je lessen te volgen. Ook de facturatie geschiedt vanuit dit programma.

HOELANG JOUW GEGEVENS BEWAARD
Anita-S Baby-Care bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.
Ik hanteer de volgende bewaartermijnen:
– gedurende de looptijd van een opdracht en zoveel langer als noodzakelijk is voor bijvoorbeeld een
lopende opdracht;
– zolang jij zelf toegang tot een programma wenst.
– Indien een dossier langer worden bewaard omdat zij inhoudelijk relevant of interessant zijn, worden
deze na de bewaartermijn geanonimiseerd gemaakt en bewaard. Voor het afhandelen van jouw betaling

Persoonsgegevens Termijn Reden
Anita-S Baby-Care 7 jaar (Belastingwetgeving) Voor het afhandelen van jouw betaling Jouw KvK-nummer 7 jaar (Belastingwetgeving) Voor het afhandelen van jouw betaling

Jouw voor- en achternaam 1 jaar na afronding van de overeenkomst Zodat ik eventuele gegevens van jou terug kan vinden

Jouw adresgegevens 1 jaar na afronding van de overeenkomst Zodat ik eventuele gegevens van jou terug kan vinden

Jouw telefoonnummer 1 jaar na afronding van de overeenkomst Zodat ik eventuele gegevens van jou terug kan vinden of contact met je kan opnemen na het invullen van een online contactformulier

Jouw e-mailadres Zolang je ingeschreven staat Zodat ik jou kan informeren of voor het ontvangen van mijn nieuwsbrief contact met je kan opnemen na
het invullen van een online contactformulier

Jouw IP-adres 30 dagen na websitebezoek Anita-S Baby-Care analyseert
jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren

Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt 1 jaar na afronding van de
overeenkomst Zodat ik eventuele gegevens van jou terug kan vinden Gegevens over jouw activiteiten op de website 30 dagen na websitebezoek analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de
website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren

GEGEVENS DELEN MET DERDEN/ANDEREN
Anita-S Baby-Care verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.
Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in mijn opdracht, sluit ik een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Anita-S Baby-Care blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Met de volgende derden deelt Anita-S Baby-Care gegevens: Derde Categorie Doel delen Welke gegevens
Administratiekantoor Verwerker Om de Btw- aangifte te doen

Inkoop- en verkoopfacturen Facturatiesysteem

Verwerker Om facturen en offertes te kunnen
opmaken Bedrijfsgegevens benodigd voor het opmaken van offertes
en facturen

Email- en websiteprovider

Verwerker Voor de website en e-mails

Bank Verwerkingsverantwoordeljke Om betalingen voor mij te genereren

Bankrekeningnummer, naam

GEGEVENS INZIEN, AANPASSEN OF VERWIJDEREN

Je hebt het recht om je persoonsgegevens verwerkt door Anita-S Baby-Care in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar Anita-S Baby-Care zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op je verzoek reageren. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraag ik jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Ik reageer zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.

INTREKKEN, BEZWAAR, GEGEVENSOVERDRAAGBAARHEID

Je hebt het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw  persoonsgegevens door Anita-S Baby-Care en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij mij een verzoek kan 5 indienen om de persoonsgegevens die ik van jou beschik in een computerbestand naar jou of een ander, door jou

genoemde organisatie, te sturen. INDIENEN KLACHT Anita-S Baby-Care wil je er op wijzen dat je de
mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit
Persoonsgegevens, als je van mening bent dat Anita-S Baby-Care niet voldoet aan de
privacyregelgeving als bedoeld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat kan
via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-
persoonsgegevens /tip-ons
COOKIES Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan de website van
Anita-S Baby-Care wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone.
Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw
voorkeursinstellingen. Ook kan ik hiermee de website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies
door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle
informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. De cookies die
Anita-S Baby-Care gebruikt zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw
gebruiksgemak.
Functionele en analytische cookies
Anita-S Baby-Care maakt op haar website enkel gebruik van functionele en analytische cookies die
geen inbreuk maken op jouw privacy.
Analytische cookies geven je inzicht geven in het gebruik van de website van Anita-S Baby-Care en
www.babycarebrabant.nl Bij het plaatsen van analytische cookies hoef ik van jou geen toestemming
te vragen. Ik informeer je er wel over bij het bezoeken van mijn website.
Tracking cookies
Met jouw toestemming plaats ik een cookie op jouw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra
je een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kan ik te weten komen dat je naast mijn website ook
op de betreffende andere website(s) uit mijn netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel
is niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties
af te stemmen op jouw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.
Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden, de zogenaamde tracking cookies. Met
jouw toestemming plaatsen onze adverteerders of social mediabedrijven deze cookies op jouw
apparatuur. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina’s je bezoekt uit hun netwerk,
om zo een profiel op te bouwen van jouw online surfgedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op
basis van vergelijkbare informatie die zij van jouw bezoek aan andere websites uit hun netwerk
krijgen. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij ons
bekend, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel zodat deze zo veel mogelijk
relevant voor je zijn. Deze tracking cookies kan je centraal verwijderen via Your Online Choices zodat
ze niet bij een website van een derde teruggeplaatst worden.
Google Analytics
Via mijn website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de
“Analytics”-dienst. Ik gebruik deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe
bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google
hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Ik heb
hier geen invloed op. Ik heb Google wel/niet toegestaan de verkregen analytics informatie te
gebruiken voor andere Google diensten. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk
geanonimiseerd. Jouw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt
overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te
houden aan de ‘Privacy Shield principles’ en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het
Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend
beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.
Social media buttons
Op de website van Anita-S Baby-Care zijn social media buttons opgenomen om webpagina’s te
kunnen promoten (“liken”) of delen op sociale netwerken als Facebook, Instagram en Linkedin. Deze

buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook, Instagram respectievelijk Linkedin
zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Ik heb daar geen invloed op.
Lees daarom de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Instagram en Linkedin (welke
regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met jouw (persoons)gegevens doen die zij via deze
cookies verwerken.
De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt
overgebracht naar en door de social media-acoounts opgeslagen op servers in de Verenigde Staten.
De social media-accounts stellen zich te houden aan de ‘Privacy Shield principes’ en zijn aangesloten
bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er
sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele
persoonsgegevens.
Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de
instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.
BEVEILIGEN Ik neem de bescherming van jouw gegevens serieus en neem adequate en passende
maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en
ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website van Anita-S Baby-Care maakt gebruik van een
betrouwbaar TLS Certificaat om te borgen dat jouw persoonsgegevens niet in verkeerde handen
vallen. Dit kun je zien aan de adresbalk 'https' en het hangslotje in de adresbalk. Verder maak ik nooit
gebruik van een onbekende en/of open-toegankelijke Wifi. Mijn Laptop is vergendeld met een sterk
wachtwoord en mijn I-phone is zowel vergrendeld met een pincode als met een Touch-ID.
Ik werk mijn plugins en thema van mijn website regelmatig bij. Als je de indruk hebt dat jouw
gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien je meer informatie
wenst over de beveiliging van door Anita-S Baby-Care verzamelde persoonsgegevens, neem dan
contact met mij op via ].
– Deze privacy- en cookieverklaring is van januari 2019